Crosby nastrieľal Ottawe tri góly, stačilo mu na to 22 minút

18.05.2013 Celý región

New York 18. mája (TASR) - Hokejisti Pittsburghu Penguins zdolali v noci na sobotu v 2. kole play off Východnej konferencie zámorskej NHL tím Ottawa Sanators 4:3 a v sérii vedie 2:0 na zápasy.

V tíme tučniakov splnil úlohu lídra kapitán Sidney Crosby, ktorý zaznamenal druhý hetrik v kariére vo vyraďovacích bojoch o Stanleyho pohár. Kanadský hokejista potreboval na tri góly len 22 minút a vyhnal z bránky na striedačku Craiga Andersona. Crosby sa stal piatym hráčom v klubovej histórii, ktorý prekročil hranicu 100 kanadských bodov v play off.

Crosby otvoril skóre v 4. minúte, po vyrovnaní z presilovky od Kyle Turrisa potom v 17. minúte vracal domácim vedenie a po tretí raz oslavoval pri početnej výhode v úvode druhej tretiny. "Myslím, že sme odviedli dobrú prácu počas celého zápasu, vytvorili sme na súpera obrovský tlak, ale keď sme nepremenili šance dostali sa späť do hry. Chceme sa vyhnúť tej neefektívnej koncovke, ale mám dobrý pocit z našej početnej streľby a tlaku, ktorý sme si vytvorili," povedal Crosby. "Na domácom ľade chcete vždy hrať čo najlepšie. Nám sa to podarilo a máme dve výhry. Vieme však, že teraz to bude o trochu zložitejšie."

V drese Penguins dal Brenden Morrow svoj prvý gól v play off po piatich rokoch, brankár Tomáš Vokoun pridal 19 úspešných zákrokov a Pittsburgh dosiahol štvrté víťazstvo v rade. Na strane senátorov, ktorí v prvom kole vyradili Montreal Canadiens, sa do listiny úspešných strelcov zapísali Kyle Turris, Colin Greening a Jean-Gabriel Pageau.

2. kolo play off NHL

Východná konferencia - 2. zápas:

Pittsburgh - Ottawa 4:3
Góly: 4., 17. a 22. Crosby, 29. Morrow – 14. Turris, 22. Greening, 43. Pageau.
Brankári: Vokoun - Anderson (22. Lehner),
strely na bránku: 42:22.
Diváci: 18.645.
/stav série: 2:0/
 

Vyberte región